Makelaar zet Anderlecht voor voldongen feit: 10 miljoen euro voor mij

Makelaar zet Anderlecht voor voldongen feit: "10 miljoen euro voor mij"

29-04-2017 08:15
1

Anderlecht heeft een uitstekende jeugdopleiding, maar de jonge talenten houden is een andere zaak. Herman Van Holsbeeck geeft in Het Laatste Nieuws aan dat topbedragen betalen voor jonge spelers gedaan is, maar Anderlecht kan niet naïef zijn.

Voor Van Holsbeeck was de zaak rond Charly Musonda Jr. een echt keerpunt. "Toen Charly Musonda Jr. veertien was, kreeg zijn vader een 'lening' (sterkmaking, red.) van 500.000 euro, als voorschot op het profcontract dat hij pas op zijn zestiende kon tekenen. Waarna de Musonda's doodleuk voor Chelsea kozen."

Helaas zijn makelaars ook niet van gisteren. "Jo Van Biesbroeck (operationeel manager, red.) vroeg me onlangs: Waarom betalen we 300.000 euro voor dat jonge talent, ook al is het een absolute topper? Van Biesbroeck wou het anders aanpakken en riep zijn manager: Wij betalen 150.000 euro en jij betaalt 150.000 euro voor je speler. De makelaar zei: Oké, messieurs. Maar als mijn speler binnen een paar jaar voor 20 miljoen wordt verkocht, dan is het ook 10 miljoen euro voor mij en 10 miljoen voor jullie. Daar stonden we."