Boeckx heeft verrassende boodschap na blunder van ref Boucaut

Boeckx heeft verrassende boodschap na blunder van ref Boucaut

27-04-2017 23:00
2

Alexandre Boucaut kan zich beter even niet tonen in Anderlecht. De scheidsrechter ging stevig in de fout tegen Charleroi, tot afgrijzen van de supporters. Frank Boeckx reageert opvallend rustig bij Sporza.

Boeckx geeft wel aan dat het wel degelijk een penalty was, maar neemt niemand iets kwalijk. "Als die bal op de grond was, was het altijd penalty. In de lucht moeten de regels hetzelfde zijn. Dat is echter voer voor specialisten. Maar je moet niet altijd klagen over de scheidsrechter. Ik denk niet dat we die man iets moeten verwijten, enkel onszelf."

Anderlecht was namelijk zelf niet op de afspraak, zeker niet in de eerste helft. "Charleroi is hier komen verdedigen met heel veel man achter de bal. Daar hadden we moeite mee, vooral in de eerste helft. We scoorden niet en we kwamen op achterstand. We moeten gewoon de koppen samen steken. We wisten dat het snel kon gaan, zowel positief als negatief."

De match tegen AA Gent kan op deze manier nog heel spannend worden. "Als je wint, heb je weer acht punten voorsprong. Alles kan. We hebben een keer verloren en dat is lange tijd geleden. Bovendien was de nederlaag toch onverdiend."