'Veel interesse voor JPL-goudhaantje; AS Monaco in poleposition'

'Veel interesse voor JPL-goudhaantje; AS Monaco in poleposition'

26-04-2017 13:43

Soualiho Meïté lijkt zijn topjaar bij Zulte Waregem te verzilveren met een absolute toptransfer. AS Monaco ligt in poleposition om de smaakmaker uit de Jupiler Pro League terug naar Frankrijk te halen. 

Het is al langere tijd bekend dat de 23-jarige Meïté na de zomer vertrekt bij Essevee. De talentvolle middenvelder is simpelweg niet meer te houden voor de West-Vlamingen. Volgens de Franse sportkrant L'Équipe staat AS Monaco er momenteel het beste voor in de transferstrijd. En dit werd woensdag ook bevestigd aan Het Laatste Nieuws.

AS Monaco, dat ook Youri Tielemans nadrukkelijk op het oog zou hebben, en Zulte Waregem zouden de gesprekken hebben geopend en deze zouden de goede kant op gaan. De entourage van Meïté wil echter geen overhaaste beslissing nemen. Borussia Dortmund, Red Bull Leipzig en Crystal Palace zouden immers ook interesse hebben. 

Zelfs het Franse Lille hoopt nog op een rentree van hun ex-speler. Zulte Waregem huurde Meïté sinds deze zomer van Lille en lichtte in februari de optie tot koop. Zulte hoefde slechts 300.000 euro te betalen, maar Lille krijgt wel 60 procent van de transfersom bij een doorverkoop. Het verkoopbedrag wordt zo rond de zeven à acht miljoen euro geschat, waardoor Zulte alsnog een forse winst op de groeibriljant gaat maken.