'Situatie van Clement zorgt voor problemen bij Club Brugge'

'Situatie van Clement zorgt voor problemen bij Club Brugge'

25-04-2017 12:00
4

Club Brugge heeft momenteel heel wat problemen binnen de kern, de motivatie lijkt wat weg bij de spelers. Het nakende vertrek van Michel Preud'homme is daar niet vreemd aan. Volgens Stephan Keygnaert van Het Laatste Nieuws is zijn trainerschap 'naar Engels model' een foute beslissing geweest.

Bij Club Brugge knalden de kurken toen Preud'homme besloot om te blijven, maar de stemming is nu helemaal omgeslagen. "Voor de spelersgroep (én de stafleden) was al heel snel in het seizoen duidelijk dat Preud'homme in de zomer niet nóg eens kon overtuigd worden om in Brugge te blijven", aldus Keygnaert.

Daardoor ging de kern ook anders tegenover Philippe Clement staan. "Spelers gingen niet alleen anders kijken naar hun hoofdtrainer, maar met name ook naar assistent Clement, van wie iedereen zijn ambities kende. 'Argwaan' is een zwaar woord, maar elke schouderklop, iedere omhelzing kon die van hun toekomstige baas zijn."

Die onduidelijkheid is Club fataal geworden. "De T1 die zou vertrekken, de onduidelijkheid rond de T2... het werd week na week anders met elkaar leven op Olympia, anders trainen, anders omgaan met elkaar. Sommige spelers haalden hun schouders op, zij zouden tóch andere oorden opzoeken. Anderen wisten ineens niet meer waar zij aan toe waren. Heel weinig stelden de ploeg nog voorop."

Het ergste scenario?
Club moet nu absoluut doorbijten om nog iets van dit seizoen te maken. Club Brugge en Preud'homme moeten nog zes speeldagen voort. Zullen zij nog een béétje een aanvaardbaar figuur moeten slaan in deze Play-Offs. Of je kunt eind mei nog een testduel om Europees voetbal gaan spelen. Als iedereen in de kleedkamer - spelers en trainers - de verantwoordelijkheid blijft doorschuiven naar elkaar, vergaat het schip gegarandeerd met man en muis. En dat zou zó zonde zijn na drie gewéldige jaren tezamen."