Weiler bijt van zich af: ''Ik doe die job ook vrij goed op dit moment''

Weiler bijt van zich af: ''Ik doe die job ook vrij goed op dit moment''

24-04-2017 15:30
1

Manchester United schakelde Anderlecht vorige week donderdag uit in de kwartfinale van de Europa League. De Brusselaars kregen de nodige lof na de 2-1 nederlaag (na verlengingen), maar na afloop ging het vooral over de opvallende wissels van coach René Weiler.

Weiler reageerde donderdag al gepikeerd na aanleiding van de vele vragen over zijn wisselbeleid. Zondag koos hij in de topper tegen Club Brugge (2-0) met Frank Boeckx en Adrien Trebel voor slechts twee nieuwe namen in de basisopstelling. De Zwitser licht deze beslissing toe. "Ik wissel niet systematisch vijf of zes spelers gewoon om te kunnen zeggen dat ik roteer. Ik doet dat wanneer ik denk dat het nodig is. En nu had ik het gevoel dat de titularissen van donderdag fris zaten, ondanks dat ze 120 minuten moesten spelen in Manchester'', aldus Weiler tegenover La Dernière Heure.

Sofiane Hanni, om wie het nodige te doen was na de Europese match, was dus ook inzetbaar. Na de zege op Club kwam Weiler terug op deze ophef en beet enigszins van zich af. "Ik was verrast door de kritiek op die wissel. Maar kritiek geven is jullie werk. Mijn job, dat is trainer zijn. En ik doe die job ook vrij goed op dit moment'', besluit de coach van de soevereine koploper.