Weiler houdt grimmige persconferentie: Ik vind jullie vragen bizar

  Weiler houdt grimmige persconferentie: "Ik vind jullie vragen bizar"

  vrijdag 21 april 2017 om 09:15

  René Weiler en Anderlecht mogen met opgeheven hoofd de Europa League verlaten, verliezen van Manchester United is geen schande. Toch wilden de journalisten op het perspraatje één ding weten: waarom toch Sofiane Hanni wisselen als hij net een topmatch speelt?

  De Zwitser leek zijn beste man eruit te halen met het oog op zondag, want dan wacht Club Brugge. In zijn persconferentie lijkt hij dat min of meer te bevestigen. "Ik had veel redenen. Hanni was lichtgeblesseerd aan de wedstrijd begonnen. En zondag is er weer een zware match. Veertien spelers hebben hun werk gedaan vandaag, niet enkel de elf die aan de partij zijn begonnen. Je moet na zó een prestatie niet gaan zoeken naar dát soort redenen waarom we zijn uitgeschakeld", wordt hij geciteerd door Het Laatste Nieuws.

  De vervangingen hebben het spelbeeld wel veranderd, maar niet volgens de coach. "Hoezo? Het was niet makkelijk voor de invallers om meteen in het ritme van de match te komen. Zélfs Mourinho is mij in de loop van de wedstrijd komen zeggen dat het ook voor hem lastig wordt om dit weekend een frisse ploeg op de been te brengen. Zonder deze wedstrijd tegen Manchester United was een topper tegen Club Brugge al zwaar geweest, en nu zeker. Ik vind de vragen bizar. Het is nooit in mij opgekomen om géén vervangingen door te voeren."

  Over de aard van de vermeende blessure bij Hanni spreekt Weiler zich ook niet uit. "Ik heb gezegd 'lichtgeblesseerd'. Hij is vervangen uit voorzorg. En verder wil ik niet specifiek zeggen op welke plaats."

  Plaats een reactie

  SD +4763
  vrijdag 21 april 2017 om 10:01
  Een deelname aan de CL zal meer geld opbrengen dan de halve finale van de UEFA ... en daarmee is alles gezegd.
  Vind ik leuk
  ketje55 +2121
  vrijdag 21 april 2017 om 10:08
  Slimme trainer, journalisten daarentegen.... hopeloos!
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Weiler houdt grimmige persconferentie: "Ik vind jullie vragen bizar"