Dimata sluit Belgische topclub niet uit: Dat zie ik wel zitten

Dimata sluit Belgische topclub niet uit: "Dat zie ik wel zitten"

18-04-2017 07:21

Landry Nany Dimata is één van de revelaties van het huidige seizoen. De amper 19-jarige spits werd door Oostende voor een habbekrats weggehaald bij Standard en ontpopte zich vrijwel meteen tot eerste keuze in de spits. Een transfer lijkt onafwendbaar. Wolfsburg wordt al lang genoemd, maar één Belgische topclub mag hopen.

In januari was er even het gerucht dat Dimata zijn krabbel al had gezet bij Wolfsburg. "Dat klopt niet", klinkt het in Grand Débrief. "De club volgt me wel al lang, al van toen ik bij Standard speelde. Ik wil ooit wel naar het buitenland." De Duitsers lijken na het seizoen wel terug te keren voor het talent van Oostende.

Het is nog maar de vraag of de stap naar het buitenland deze zomer al zal gebeuren, want de aanvaller ziet een stap vooruit in België ook zitten. "Met KV Oostende zitten we dan wel in Play-Off 1, maar ik zou wel bij een titelkandidaat willen voetballen. AA Gent, Club Brugge of Anderlecht? Hmm... Anderlecht zie ik dan wel zitten", verklapte Dimata, die zondag nog vakkundig onder de graszoden werd gestopt door de paars-witte defensie.