Nieuwe opdoffer voor Club Brugge kan Anderlecht naar titel leiden

Nieuwe opdoffer voor Club Brugge kan Anderlecht naar titel leiden

17-04-2017 16:15
16

Club Brugge is er opnieuw niet in geslaagd om een levensbelangrijke match te winnen. Het kwam 2-0 achter bij Zulte Waregem en kon dat nog ombuigen naar 2-2, maar veel heeft het daar niet aan.

Zulte Waregem was de betere ploeg in het eerste kwartier en kwam ook op voorsprong, maar daar kwam geluk bij kijken. Simons raakte Coopman in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Coopman was echter uit buitenspel vertrokken. Dat deerde Leye niet, hij scoorde meteen de 1-0.

Op het halfuur werd het nog erger voor Club, toen Dalsgaard met een frommelgoal de score kon verdubbelen. Alles leek tegen te zitten, tot Club Brugge met de eerste bal tussen de palen meteen scoorde. Vanaken stond op de goede plek na een geslaagde actie van Limbombe. Met een 2-1 aan de rust was alles nog mogelijk voor Blauw-Zwart.

Brugs offensief
In de tweede helft stormde Club Brugge naar voor, dat leverde meteen een kans op voor Izquierdo. Zijn schot werd gered door Steppe. Even later scoorde Leye aan de overkant, maar de goal werd afgekeurd omdat hij de doelman zou hebben gehinderd. Uiteindelijk was het Wesley Moraes die de bordjes gelijk kon hangen: hij werkte de rebound binnen na een kopbal van Claudemir.

Het signaal voor Club Brugge om nog voor de drie punten te gaan, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Er werd heel wat druk ontwikkeld, maar echte open doelkansen kwamen daar niet van. Zo bleef Club Brugge steken op een puntje, niet genoeg om feest te vieren.

Uitgeteld?
Club Brugge blijft nu steken op zes punten van Anderlecht, met nog een match op Anderlecht volgende week. Als Club Brugge die niet wint ziet het er wel erg slecht uit voor Michel Preud'homme en co.