Boeckx mist zijn ex-ploegmaat niet: Hij was ambetant, dus moest hij weg

Boeckx mist zijn ex-ploegmaat niet: "Hij was ambetant, dus moest hij weg"

15-04-2017 09:38
1

René Weiler hield deze zomer grote kuis in de kern van Anderlecht, wie niet mee was met het tactische plan moest zijn koffers pakken. Stefano Okaka hoorde daar zeker bij. 

--> RSCA OP KOP! Paars-wit zonder problemen voorbij KVO: HIGH ODDS!

Silvio Proto en Frank Boeckx praten in het Laatste Nieuws over de sfeer bij Anderlecht. Voor Proto was naar Oostende gaan een verademing. "Geloof me, náást het veld is het leven aangenamer als je voor Oostende voetbalt. Na de training van Anderlecht vertrok iedereen meteen naar huis. Bij KVO doen we veel vaker iets in groep", zo vertelt Proto.

Boeckx weet dat dat bij Anderlecht nu ook sterk verbeterd is.  "Weiler heeft wel iets veranderd, hoor. Gunter Van Handenhoven heeft er ook zijn verdienste in. We hebben nu ook een Whatsapp-groep, waarin we met onze smartphone berichten sturen. Het helpt voor de groepsdynamiek."

De grote verdienste van Weiler is het verwijderen van de rotte appels. "Hij heeft de bállen gehad om het te doen, hé, Silvio. Okaka, de topschutter, was ambetant, en dan heeft de coach gewoon gezegd: 'Het is beter dat je vertrekt.' Straf."