Dury waagt zich aan pronostiek titelstrijd: geen geloof in stunt van eigen ploeg

Dury waagt zich aan pronostiek titelstrijd: geen geloof in stunt van eigen ploeg

30-03-2017 10:30
1

Nog één nachtje slapen en dan gaat Play-Off 1 van start. Zulte Waregem-coach Francky Dury waagt zich tegenover Peter Vandenbempt aan een pronostiek. Dury gelooft niet in een sensatie van Essevee.

Dury vond het geen gemakkelijke keuze. "Ik vind dit moeilijk en ik leg ook uit waarom. Ik zou meteen zeggen dat Club en Anderlecht het voor 1 en 2 onder elkaar uitmaken. Maar Gent heeft zich versterkt in januari. Het is af van Europees voetbal en heeft een geweldige boost gekregen. Het speelt iedere week voor 20.000 man. En je mag Louwagie en De Witte niet onderschatten: ze willen vanuit de underdogrol aansluiten'', zo laat hij weten aan Sporza.

De succescoach houdt in de titelrace nog wel rekening met de Buffalo's. "De eerste match is Gent-Club, dat is een heel belangrijke voor Gent. Als ze die winnen, doen ze mee. Maar mijn pronostiek is: 1. Club, 2. Anderlecht, 3. Gent en Zulte Waregem op 4, dat zou mooi zijn." Dury gelooft dus niet in een herhaling van 2013, toen zijn team tot en met de laatste speeldag in de race was voor de titel.