Genkenaar bijzonder gegeerd: Zelfs AC Milan volgt hem, Barça kent hem ook

Genkenaar bijzonder gegeerd: "Zelfs AC Milan volgt hem, Barça kent hem ook"

23-03-2017 07:45

De transfer van Edon Zhegrova deed deze week heel veel stof opwaaien. De jonge spits werd door Genk weggehaald bij provinciegenoot STVV, dat tot afgrijzen van Roland Duchâtelet. Zijn vader geeft in Het Belang Van Limburg meer uitleg bij de transfer.

De vader van Zhegrova geeft aan dat hij een moeilijke keuze moest maken. "Over die verandering van club wil ik niet te veel kwijt. Eerst en vooral omdat er bij Genk nog geen contract getekend werd. En ten tweede: geen slecht woord over STVV. Als een grotere club aanklopt, is het altijd moeilijk."

Racing Genk moest snel handelen, want kennelijk wordt hij ook door enkele Europese topclubs gevolgd. "Genk was heus niet de enige gegadigde. Zelfs AC Milan volgt mijn zoon. Ook Barcelona kent hem. Dat Edon de 'Kosovaarse Messi' genoemd wordt? Weet ik best. Dat was altijd al zo. Sinds zijn tiende wordt hij met argusogen gevolgd. Ook al voetbalde hij 'maar' bij de jeugd van Pristina in Kosovo. Als je talent hebt, gaat het snel."

Zhegrova weet in ieder geval dat zijn zoon snel een meerwaarde kan zijn voor Genk. "Het is moeilijk om je eigen zoon te bewieroken, maar ik zou zeggen: bekijk al eens wat video's van Edon, dan zal je meteen zien dat hij bulkt van het talent. Hij heeft een enorme dosis techniek en een linkervoet waar elke jonge speler van droomt. Daar kan hij werkelijk alles mee. Edon is nu 1,74 meter en zal zeker nog groeien. Als hij nog wat groter wordt, is hij de ideale spits."