Genk doet Bailey-truc met de Kosovaarse Messi en plukt hem weg bij STVV

Genk doet Bailey-truc met de Kosovaarse Messi en plukt hem weg bij STVV

Gepubliceerd: woensdag 22 maart 2017 om 07:52wo 22-03-2017 om 07:52

Genk heeft zijn nieuwe Leon Bailey beet. De Limburgers haalden in alle stilte een zeventienjarige toptalent weg bij STVV. Daarvoor moest het wel enkele truken gebruiken.

In 2012 haalde Genk de toen vijftienjarige Leon Bailey als testspeler naar Genk. Om een straf van de FIFA te ontlopen bood het hem echter nog geen contract aan. De Jamaicaan vertrok naar AS Trencin om uiteindelijk als achttienjarige terug te keren naar Genk. Geen straf van de FIFA en anderhalf jaar later verkoopt Genk hem voor vijftien miljoen euro aan Leverkusen. Dat wil het nu herhalen met Edon Zhegrova, dat meldt Het Nieuwsblad.

De Kosovaarse Messi, zoals hij in eigen land bekend staat, ruilde in 2015 Pristina voor Standard. Toen was Roland Duchâtelet nog voorzitter, waardoor Zhegrova uiteindelijk naar STVV trok. Zijn vader kreeg een baan in Sint-Truiden waardoor de club de FIFA-regels omzeilde. Om helemaal zeker te zijn speelde Zhegrova echter geen officiële wedstrijden. Maar in januari van dit jaar kwam Genk ineens aankloppen.

Weggesnoept
"Genk heeft Zhegrova bij ons weggesnoept", zegt Duchâtelet. De Limburgers onderhandelden met de ouders. Zhegrova kreeg een voorstel om een contract te tekenen op achttienjarige leeftijd en de Kosovaar trok met familie richting Genk. Zhegrova traint momenteel nog mee met de Limburgers om op 31 maart dan, op zijn verjaardag, zijn handtekening te zetten onder een contract.

In Genk ontkent men dat de club de speler en zijn familie betaalt en dat de familie legaal in het land verblijft. Maar als dat écht zo is, dan kan Genk hem gewoon een contract aanbieden. Dat kan namelijk bij spelers die legaal in het land verblijven vanaf hun zestiende. "In deze zaken proberen we risico's te vermijden", zegt Genk-directeur Patrick Janssens kort maar krachtig.

"We zouden een speciale procedure bij de FIFA kunnen aanvragen om Edon in regel te brengen, maar omdat hij binnenkort verjaart, vinden we het niet meer de moeite. De speler tekent nu als meerderjarige een contract bij ons.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Speelt Genk hier een vuil spelletje?

(662 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws