Anderlecht gaat transfermarkt op met welomlijnd profiel voor ogen

Anderlecht gaat transfermarkt op met welomlijnd profiel voor ogen

22-03-2017 17:07
1

Voor RSC Anderlecht komt de belangrijkste periode van het jaar er snel aan, met Play-Off 1 en de eindfase van de Europa League. Toch zijn Herman Van Holsbeeck en co al druk bezig met de voorbereiding op het komende seizoen. Het Laatste Nieuws snijdt echter een gevoelig thema aan. 

Het werd al enkele keren aangehaald, maar HLN wrijft het er nog eens in: Anderlecht moet dringend op zoek naar vers Belgisch bloed. De huidige kern is namelijk niet dik gestoffeerd met jongens van eigen bodem, terwijl het in de Jupiler Pro League wel vereist is om bij elke wedstrijd minstens zes (voetbal-)Belgen op het wedstrijdblad te hebben staan.

Bovendien staan enkele landgenoten nadrukkelijk in de kijker bij Anderlecht. Denk maar aan Youri Tielemans en Leander Dendoncker, die allebei gelinkt worden aan een zomers vertrek. De carrière van Olivier Deschacht loopt dan weer op haar laatste benen, terwijl het nog niet zeker is of de huuperiode van Massimo Bruno een vervolg krijgt.

Halen huurlingen gewenste niveau?
De Brusselaars hebben wel nog wat opties achter de hand. Net als de voorbije jaren lenen ze namelijk heel wat (Belgische) talenten uit aan andere clubs. De vraag is echter of die jongens wel voldoende meerwaarde kunnen bieden. Wout Faes (sc Heerenveen), Aaron Leya Iseka (Olympique Marseille) en Dodi Lukebakio (Toulouse) komen alvast niet of nauwelijks aan de bak.

Michaël Heylen (KVC Westerlo), Nathan Kabasele (Royal Excel Moeskroen) en Nathan De Medina (Oud-Heverlee Leuven) sprokkelden wel al behoorlijk wat minuten. Het niveau waarop zij momenteel actief zijn valt echter moeilijk te vergelijken met dat van een Belgische topclub. De oplossing lijkt dan ook op een ander vlak te liggen: de transfermarkt opgaan, op zoek naar nieuwe Belgen. Van Holsbeeck krijgt zo een behoorlijk welomlijnd profiel voor de kiezen.