Heeft Juventus banden met de maffia? 'Ontmoet dagelijks fans'

Heeft Juventus banden met de maffia? 'Ontmoet dagelijks fans'

19-03-2017 07:54

Juventus-voorzitter Andrea Agnelli moet zich bij de Italiaanse voetbalbond FIGC verantwoorden voor vermeende banden van de club met de maffia. Eerder begon de rechter van de anti-maffia-commissie al een onderzoek naar de Oude Dame.

Agnelli ontkent de aantijgingen aan zijn adres en aan die van drie andere (ex-)bestuursleden van Juventus met klem. Ze zouden met maffialeden hebben onderhandeld over de verkoop van kaartjes en seizoenskaarten. "We hebben niets te verbergen en niets om voor te vrezen", zegt de preses in een verklaring. "Ik ga mezelf verdedigen, mijn collega's en vooral de goede naam van Juventus."

Volgens Agnelli heeft hij zich nooit ingelaten met de maffia. "Zoals iedereen weet, ontmoet ik dagelijks fans van Juventus, ook de ultra's. Maar ik heb nooit maffiabazen ontmoet. Het zou kunnen dat één van hen in aanraking is gekomen met justitie, maar dan wel buiten mijn medeweten om." De 41-jarige Agnelli is sinds 2010 voorzitter van Juventus.

De openbaar aanklager in Turijn doet al enkele maanden onderzoek naar een mogelijke band tussen Juventus en de maffia. Het gaat om de de Calabrische organisatie 'Ndrangheta, die geïnfiltreerd zou zijn in de fanatieke fanschare.