Bayern heeft slecht nieuws voor Guardiola: Hij gaat Lahm opvolgen

Bayern heeft slecht nieuws voor Guardiola: "Hij gaat Lahm opvolgen"

14-03-2017 13:25

Als het aan Bayern München ligt, vertrekt Joshua Kimmich na dit seizoen niet naar Manchester City. Pep Guardiola zou belangstelling hebben voor de 22-jarige Duitser.

Kimmich pendelt de laatste maanden tussen bank en basis in München en daar is hij niet gelukkig mee. Guardiola zou in de startblokken staan om de Duitse international naar Manchester City te halen, maar dat ziet Bayern niet zitten. De Duitse club laat bij monde van voorztter Karl-Heinz Rummenigge weten dat Kimmich nergens heengaat.

"We hebben grote plannen met hem", zegt Rummenigge tegen het Duitse Sky. "Hij wordt bij ons de opvolger van Philipp Lahm, dat weet iedereen. Vanaf volgend seizoen is Joshua verzekerd van speelminuten. Dat is het plan van onze trainer Carlo Ancelotti."

Het is geen geheim dat Guardiola een groot fan is van de veelzijdige Kimmich, die bij Bayern Lahm en ook Xabi Alonso voor zich moet dulden in de pikorde. Hoewel beide oudgedienden aan het einde van het seizoen stoppen, zou Guardiola toch een poging willen wagen. Hij werkte vorig seizoen bij Bayern al samen met Kimmich.