Rijke investeerder liet Westerlo stikken: Ik was het echt beu

Rijke investeerder liet Westerlo stikken: "Ik was het echt beu"

14-03-2017 09:45

Westerlo is in extremis toch nog gezakt naar 1B, een enorme klap voor de Kemphanen. Het geld van baron Vic Swerts had veel kunnen verhelpen. De baas van het bedrijf Soudal wilde investeren, maar Westerlo kreeg zijn drie miljoen euro nooit in handen.

Swerts had het beste voor met de club, zo zegt hij in Het Nieuwsblad. "Ik heb met lede ogen aangezien dat Westerlo is gezakt. Acht maanden geleden ben ik met een Kempisch hart mee in het verhaal gestapt om de positie van de club te versterken. De huidige situatie doet me dan ook heel veel pijn. Bij de notaris lag er een bedrag van drie miljoen euro klaar om in de club te pompen. Vergelijk het met het verhaal van Paul Gheysens bij Antwerp, alleen kan hij financieel nog iets dieper in zijn zakken tasten."

Na eindeloos gekibbel met het bestuur hoefde het echter niet meer. "In mijn bedrijf heb ik 2.600 mensen onder mij en worden er dagelijks vijftig beslissingen genomen. In Westerlo werd alles tegengehouden door twee personen, die zelf niets in de club geïnvesteerd hebben en die ik persoonlijk nooit heb gesproken. Op het moment dat de akte verleden zou worden, moest de tekst plots aangepast worden. Op dat moment hoefde het voor mij niet meer. Ik was het echt beu."