Eerste zomertransfer binnen voor Genk? Als het van mij afhangt wel

Eerste zomertransfer binnen voor Genk? "Als het van mij afhangt wel"

08-03-2017 07:45

Racing Genk zag afgelopen winter Leon Bailey vertrekken, een streep door de rekening voor de Limburgers. Met Jean-Paul Boëtius is er wel meteen een vervanger gehaald. De huurling wil maar wat graag langer blijven in Genk.

Boëtius is nog eigendom van FC Basel, maar daar heeft hij geen toekomst meer. Bij Genk blijven zegt hem wel iets, de ploeg heeft namelijk een aankoopoptie. "Als het van mij afhangt, blijf ik zeker. Als de club beslist om die optie te lichten, dan gaat er een nieuw contract van drie seizoenen in. Volgende week krijgen mijn vriendin Liza en ik de sleutels van ons appartement in Hasselt. Samen met ons hondje Koda willen we ons hier settelen", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Boëtius is blij verrast door het niveau van de Belgische competitie. "De competitie wordt hier zwaar onderschat. Aanvankelijk schatte ook ik de Eredivisie hoger in dan de Belgische competitie. Maar ik had nooit iets anders gekend. Natuurlijk kun je een ploeg als Anderlecht wel vergelijken met een topclub uit Nederland, maar het niveau van de ploegen daar net onder ligt toch een pak hoger dan de subtop in Nederland."