OFFICIEEL: Stuttgart bevestigt vertrek van Duitse wereldkampioen na knokpartij

OFFICIEEL: Stuttgart bevestigt vertrek van Duitse wereldkampioen na knokpartij

03-03-2017 14:06

VfB Stuttgart heeft het contract van Kevin Grosskreutz verscheurd, meldt Sky Germany. De voormalig speler van Borussia Dortmund raakte onlangs betrokken bij een vechtpartij en belandde daardoor in het ziekenhuis.

Volgens Duitse media als Bild is die vechtpartij en dan vooral de aanleiding voor die vechtpartij reden geweest om het contract van Grosskreutz te ontbinden. De speler van de koploper van de 2. Bundesliga werd naar verluidt dronken gespot in de buurt van een tippelzone, waar vervolgens een handgemeen plaatsvond.

De 28-jarige Grosskreutz is een voormalig Duits international, die zich zelfs wereldkampioen mag noemen. In 2014 pakte Duitsland namelijk de wereldtitel in Brazilië; Grosskreutz speelde daar geen minuut. Overigens is er nog geen officiële verklaring door Stuttgart naar buiten gebracht over het ontslag van de speler in kwestie, maar het zal niet lang duren voordat die verklaring volgt.

Update 14.06 uur: Grosskreutz en Stuttgart gaan definitief uit elkaar. Dat heeft de voetballer op een persconferentie van de club bekendgemaakt. Hij barstte in tranen uit. "Ik heb een fout gemaakt, het spijt me. Ik wil mijn excuses aanbieden aan mijn familie en vrienden die zich gigantisch zorgen hebben gemaakt."

Grosskreutz is er in ieder geval voor even klaar mee en stopt sowieso tijdelijk met voetballen. "Ik wil even helemaal niks meer met voetbal te maken hebben. Ik ga het rustig aan doen." Er werden geen details gedeeld over de confrontatie, zoals hierboven vermeld in Duitse media.