Vanden Borre als jeugdbegeleider? 'Hij was de grote broer van alle jongeren'

Vanden Borre als jeugdbegeleider? 'Hij was de grote broer van alle jongeren'

01-03-2017 21:42

Het contract van Anthony Vanden Borre bij RSC Anderlecht is ontbonden. De ex-Rode Duivel kan zich gaan concentreren op het leven na het voetbal. Er werd al een paar keer gesuggereerd dat Vanden Borre aan de slag zou gaan als begeleider bij paars-wit. Zijn ex-ploegmaat Dodi Lukebakio is alvast gewonnen voor dat idee.

Dat vertelde de flankspeler aan Het Nieuwsblad. "Het verleden kan je niet meer uitwissen. Maar hij zit al zo lang in het wereldje en hij weet welke valkuilen een jeugdspeler moet vermijden. Weet je wat hij vaak tegen ons zei? Word niet zoals ik."

"Anthony zou zeker niet misstaan als jeugdtrainer", aldus Lukebakio, die momenteel door Anderlecht wordt uitgeleend aan het Franse Toulouse. "In de kleedkamer was hij de grote broer van alle jongeren. Hij had duidelijk een boontje voor de jeugd. Hij wist hoe ons te motiveren en hoe hij ons kon oppeppen wanneer we mentaal aan de grond zaten."

"Toen ik werd teruggezet naar de U21, heeft hij mij apart genomen. Hij zei: ‘Waar ben je mee bezig?’ Je moet dringend iets aan je houding doen. Volgens hem mocht ik mij niet laten doen en moest ik altijd met beide voeten op de grond blijven."