Moeilijk begin: Bailey haalt zelfs wedstrijdselectie niet meer

Moeilijk begin: Bailey haalt zelfs wedstrijdselectie niet meer

25-02-2017 18:15
2

Bayer Leverkusen verloor zaterdag in eigen huis van Mainz, het werd 0-2. Opvallend: Leon Bailey was opnieuw nergens te bekennen. De Jamaicaan zat voor de derde Bundesliga-wedstrijd op rij niet in de selectie. Hij beleeft nog niet veel plezier aan zijn transfer.

In de Duitse competitie heeft Bailey voorlopig amper acht minuten gespeeld. Tegen Augsburg, Frankfurt en nu dus Mainz haalde hij de wedstrijdselectie niet. In de Champions League lukte dat wel, hij mocht deze week zelfs invallen in de met 2-4 verloren wedstrijd tegen Atletico Madrid. De Jamaicaan mocht wel pas opdraven in minuut 87, niet bepaald ideale omstandigheden om iets te laten zien. 

Coach Roger Schmidt liet enkele weken geleden al blijken dat hij Bailey nog niet klaar vindt voor het grote werk. De vraag is natuurlijk wanneer Bailey wél terug de selectie zal halen, want op deze manier verliest hij kostbare tijd. De ex-speler van Racing Genk werd in de zomer weggehaald voor liefst dertien miljoen euro, maar lijkt toch vooral een investering voor de toekomst te zijn.