Van Holsbeeck verklapt transferplan met Tielemans: Gaan er alles aan doen

Van Holsbeeck verklapt transferplan met Tielemans: "Gaan er alles aan doen"

20-02-2017 18:54

De doelpunten van Youri Tielemans tegen KV Oostende (1-4) gingen intussen al de hele wereld rond. De middenvelder wordt een toekomst bij een grote buitenlandse club voorspeld. Als het van Anderlecht afhangt nog niet meteen. Herman Van Holsbeeck wil hem graag nog houden.

Tielemans wordt al gelinkt aan enkele buitenlandse clubs. Het is nog maar de vraag wanneer hij zal vertrekken. "Het hangt af van de aandacht van de clubs", zegt Van Holsbeeck tegen VTM Nieuws. "Ik denk niet dat hij naar een club uit de Premier League zal gaan die tegen de degradatie moet voetballen. Hij weet perfect wat hij kan en wat hij kan bijleren. Er zal een sportief plan voor hem uitgetekend moeten worden. Wij hebben dat ook en zullen dat hem voorleggen", klinkt het.

Een transfer naar Barcelona of Real Madrid? Dat zit er nog niet meteen in. "Ik zou niet naar de grootste topclub gaan. Ik denk dat er voldoende voorbeelden zijn van jonge spelers die naar absolute topclubs gaan en er niet van de bank komen. Ik denk dat hij verstandig is. Hij gaat niet zo maar gaan naar de ploeg die meeste centen neertelt. Hij gaat naar een ploeg die bij hem past."

Kostprijs
De manager gaf ook al meteen aan hoeveel hij ongeveer zou moeten kosten. "Hij moet zoveel mogelijk kosten. Dat zal veel meer dan zeventien miljoen moeten zijn, zoals Wilfred Ndidi. Ik heb een bedrag in mijn hoofd maar dat zal ik niet zeggen. Alles hangt af van de clubs die komen. Je moet dan uitmaken hoe groot het maximum is dat je er kan uithalen."

Al hoopt men bij Anderlecht dat hij toch nog één seizoen blijft. "Als je op het einde van het seizoen kampioen wordt en zo de Champions League haalt, dan heb je een sportief plan wat je hem kan voorleggen. Dat is ook ons plan. Daar gaan we alles aan doen", besluit hij.