Martinez verrast met mening over transfer Witsel naar China

Martinez verrast met mening over transfer Witsel naar China

20-02-2017 18:05

Volgens bondscoach Roberto Martinez is het einde van Axel Witsel bij de Rode Duivels nog lang niet voorbij. De Spanjaard denkt dat de transfer naar China ook voordelen heeft voor de middenvelder. "Hij gaat er misschien wel op vooruit."

"Axel heeft zich niet begraven. Hij heeft een beslissing genomen. Of die wijs is, daar ga ik niet over oordelen. Hij heeft gekozen voor de club die toonde dat ze hem het liefste wilde, dat moet je respecteren. Maar om te antwoorden op uw vraag: ik ben niet bang dat hij er in China op achteruitgaat als voetballer. Misschien gaat hij er als mens zelfs op vooruit", zegt de bondscoach in De Morgen.

"Neen, we moeten ook niet elke week in China scouten. We krijgen van alle wedstrijden beelden binnen. Wat de trainingen betreft, heb ik de data gezien van de Spaanse physical coach van zijn team en dat ziet er heel goed uit qua intensiteit en workload. Axel kennende zal hij zijn niveau aanhouden. Dat heeft er ook niet onder geleden toen hij in Rusland in een competitie speelde die ook niet de sterkste van Europa is. Witsel is Witsel, die houdt zich wel overeind. Integendeel zelfs, misschien krijgen we hem frisser bij ons dan wanneer hij uit een andere, zwaardere competitie zou komen", aldus Martinez.