Recordhouder hoopt dat Lukaku hem snel passeert: ''Hij is een doelpuntenmachine''

Recordhouder hoopt dat Lukaku hem snel passeert: ''Hij is een doelpuntenmachine''

13-02-2017 11:56

Romelu Lukaku staat op het punt om geschiedenis te schrijven bij Everton. De Rode Duivel zit aan 59 Premier League-goals voor The Toffees en is daarmee nog slechts één goal verwijderd van het record, dat op naam staat van Duncan Ferguson. Lukaku is op de hoogte, maar is niet veel bezig met het record.

Lukaku kwam tegen Middlesbrough niet tot scoren, waardoor hij minstens tot 25 februari moet wachten om Ferguson te overtreffen. Zoals gezegd is het geen grote kwestie voor 'Big Rom'. ''Ik maak me niet echt druk over het record, maar veel mensen spreken me er over aan. Ik ben blij dat ik het binnen handbereik heb. Ferguson praat er soms ook met mij over maar voor mij draait het vooral om het winnen van de wedstrijden. De teamprestatie en resultaten komen altijd op de eerste plaats'', laat Lukaku weten op de clubsite van Everton.

Recordhouder Ferguson, die onderdeel is van de technische staf, hoopt alvast dat Lukaku snel in de geschiedenisboeken komt. ''Eerst wist ik niet eens dat ik het record had, tot mensen me er begonnen over aan te spreken. Nu hoop ik dat Lukaku het snel verbreekt. Hoe eerder, hoe beter. Hij is een doelpuntenmachine en hopelijk scoort hij er nog een stuk of honderd bij voor ons in de komende tien jaar."