Opmerkelijk: 'Kabasele niet naar paars-wit door advies van Anderlecht-speler'

Opmerkelijk: 'Kabasele niet naar paars-wit door advies van Anderlecht-speler'

10-02-2017 07:35
1

Anderlecht zocht de afgelopen winter naar een nieuwe verdediger. In zijn zoektocht kwam paars-wit bij Christian Kabasele uit. Die had naar verluidt wel oren naar een verhuurperiode, maar de ex-speler van KRC Genk veranderde van gedacht na een gesprek met Kara Mbodj. Tenminste dat laat Het Nieuwsblad uitschijnen.

'Mbodj droomt al heel zijn carrière van de Premier League. Toen Anderlecht er begin januari aan dacht om Christian Kabasele te huren van Watford, belde Kabasele naar Kara om zich te informeren over RSCA. Kara begreep niet dat zijn ex-ploegmaat van bij Genk ook maar overwoog om Engeland te verlaten, zelfs al speelde Kabasele toen niet veel. Kara raadde hem aan om in de Premier League te blijven', schrijft de krant op vrijdag.

Uiteindelijk haalde Anderlecht geen nieuwe verdediger in huis. Kara bleef immers zelf in Brussel. Uit Engeland was er voldoende interesse voor de Senegalees, maar Anderlecht hield de boot af. Een bod van 10,5 miljoen euro van Crystal Palace weigerde Anderlecht. Paars-wit ziet in Kara immers een leidersfiguur en hoopt zich met hem de plaatsen voor de Champions League. Op die manier hoopt Anderlecht alsnog aan de nodige miljoenen te geraken.

Lees ook: Mbodji komt terug op beslissing na fikse loonopslag