Niet iedereen overtuigd van magistrale Rode Duivels in het buitenland

Niet iedereen overtuigd van magistrale Rode Duivels in het buitenland

06-02-2017 22:09

De Rode Duivels konden afgelopen weekend verbazen met enkele knappe prestaties. Onze landgenoten werden overladen met lof. Overdreven, vindt François Collin.

Lukaku was afgelopen weekend vier keer trefzeker tegen Bournemouth. Toch vindt Colin dat hij niet de topspits is die er nu van wordt gemaakt. Hij nuanceert zijn vier doelpunten. "Tegen Bournemouth. In de Engelse pers wordt er op gewezen dat hij tegen de top-zes niet aan scoren toekwam, met Manchester City als uitzondering", klinkt het op De Witte Duivel.

Ook Dries Mertens kon overtuigen. Hij werd zelfs topschutter in Italië en wordt vergelekn met Diego Armando Maradona. "Alle vergelijkingen met Maradona zijn echter uit den boze. Diego voerde Napoli naar winst in de Serie A en de Uefacup. En voor wie te jong was: Maradona was buitenaards, alleen Lionel Messi heeft hem al overtroffen", aldus Colin.

Hazard moet het bewijzen
Ook Hazard kon Colin na zijn wereldgoal tegen Arsenal niet overtuigen. "Hij werd dit weekeinde ook al met Diego vergeleken na zijn sensationele goal tegen Arsenal. De Argentijn vond op het WK ’86 tegen Engeland toch nog wat meer verdedigers op zijn weg en deed het nadien tegen België nog eens over."

"Diego maakte bijna wekelijks dat soort goals en dat geldt ook voor Messi. Aan Hazard nu om te bewijzen dat hij dat ook kan", besluit Colin.