Gewonde supporter brengt Vanden Borre in opspraak: Hij stond daar vlak naast

Gewonde supporter brengt Vanden Borre in opspraak: "Hij stond daar vlak naast"

06-02-2017 09:15

Vrijdagavond liep de wedstrijd tussen Lommel United en Cercle Brugge helemaal uit de hand. Cercle won in de slotfase met een goal van Ilombe Mboyo uit buitenspel. Dat leidde tot schermutselingen in het publiek en er brak zelfs een straatgevecht uit.

De entourage van Mboyo volgde de match in de business seats, maar kreeg bij het vertrekken ruzie met de fans van Lommel. Ze werden weggeleid naar de parking, maar daar werd er heel wat heen en weer geroepen. "Ik heb vriendelijk aan de groep gevraagd om te vertrekken om de situatie niet erger te maken", vertelt één van de stewards. "Op een gegeven moment sloeg een van die mannen mijn hand weg tegen zijn eigen bril. Daarop haalde hij meteen uit, met zijn vuist sloeg hij vol op mijn gezicht."

Ook Anthony Vanden Borre was naar verluidt betrokken in dat gevecht. Dat kan één van de gewonde thuissupporters getuigen. "Op een gegeven moment trok een van die kerels een mes en hij riep in het Frans dat ik maar moest komen als ik gestoken wilde worden. Ik heb die kerel kunnen wegduwen, Anthony Vanden Borre stond er vlak naast", vertelt hij in Het Belang Van Limburg. 

Op dat moment werd deze fan ook in de rug aangevallen "Ik kreeg een zware slag op mijn achterhoofd, van de rest herinner ik me niets meer. In het ziekenhuis werd een zware hersenschudding en een gat in mijn trommelvlies vastgesteld. Over zes maanden weet ik of ik hier blijvende gehoorschade aan overhoud. Niet te geloven eigenlijk dat zoiets in Lommel kan ontaarden."