STVV-speler keert met serieuze kater terug van Afrika Cup

STVV-speler keert met serieuze kater terug van Afrika Cup

01-02-2017 11:35
0

Mamadou Bagayoko heeft weinig plezier beleefd aan de Afrika Cup. Met Ivoorkust werd hij al in de eerste ronde uitgeschakeld. Bovendien speelde de rechtsachter geen minuut. Ook bij Sint-Truiden lijkt een basisplaats niet meer van zelfsprekend.

Ivoorkust begon als één van de favorieten aan de Afrika cup. De ploeg van Bagayoko kon echter geen van zijn drie groepswedstrijden winnen. Met een 0-0 tegen Togo, een 2-2 tegen Congo en een 1-0-nederlaag tegen Marokko dropen de Oranje Olifanten af. Volgens Bagayoko zat er meer in.

"We gingen voor een finaleplaats", zegt hij in Het Belang van Limburg. "Dat was geen bluf. Met ons spelerspotentieel had dat gekund, maar we hadden geen geluk." In Gabon moest de rechtsachter de concurrentie aangaan met Serge Aurier. Maar bondscoach Michel Dussuyer gunde Bagayoko geen minuut. "Het is niet simpel als je concurrent bij PSG speelt." , zucht hij.

Ook bij STVV verkeert Bagayoko’s grootste concurrent, Damien Dussaut, in goede vorm. De Ivoriaan zal ook bij de Kanaries moeten knokken om zijn vaste spot in de verdediging weer in te kunnen nemen. "De coach (Ivan Leko) lacht natuurlijk in zijn vuist. Hij heeft die concurrentie maar al te graag. Ach, zo hoort het te zijn. Ik zal vechten voor mijn plaats, want in voetbal kan het snel gaan. Wie weet gunt Leko me al een basisplaats tegen Westerlo, intussen probeer ik hem op training te overtuigen", klinkt het bij Bagayoko.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie