Breaking news

EL: Alderweireld krijgt een haalbare kaart, topper voor Saelemaekers

OFFICIEEL: Ajax tast diep in de buidel, 12 miljoen voor Braziliaans talent

OFFICIEEL: Ajax tast diep in de buidel, 12 miljoen voor Braziliaans talent

Gepubliceerd: dinsdag 31 januari 2017 om 22:10di 31-01-2017 om 22:10

De kogel is door de kerk: David Neres is de nieuwe vleugelspeler van Ajax. De negentienjarige Braziliaan ondertekent een contract tot medio 2021 in de Arena.

Dat bevestigt Ajax dinsdagavond vlak voor het verstrijken van de deadline. Met de transfer is een bedrag van twaalf miljoen euro gemoeid. Dit kan door bonussen oplopen tot vijftien miljoen. Neres komt over van São Paulo, waarvoor hij pas negen officiële wedstrijden speelde. Op dit moment doet de aanvaller met Brazilië onder 20 mee aan de Zuid-Amerikaanse kampioenschappen. Daardoor zal hij niet eerder dan half februari in Amsterdam zijn.

Neres is na Miralem Sulejmani (16,25 miljoen) de duurste aankoop in de clubgeschiedenis. "Neres is een speler die we al een tijdje willen hebben", zegt Overmars op de clubsite. "Hij is één van de grootste talenten van Zuid-Amerika, het is mooi dat hij voor Ajax heeft gekozen."

"Hij is een rechtsbuiten die ook op de linkerflank kan spelen, dat is wat we nodig hebben. Hij is nog maar negentien jaar en hij zal hier moeten wennen, maar ik ga ervan uit dat we dit seizoen al plezier aan hem gaan beleven. Het is bekend dat we niet ruim in de buitenspelers zitten en we hebben nog veel belangrijke wedstrijden voor de boeg. Daarom ben ik blij dat hij binnenkort al hier in Amsterdam is en niet pas in de zomer", besluit Overmars. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws