OFFICIEEL: Gent laat Ndongala vertrekken naar Play-Off 1-concurrent

OFFICIEEL: Gent laat Ndongala vertrekken naar Play-Off 1-concurrent

30-01-2017 15:53
1

KAA Gent neemt na amper zes maanden afscheid van Dieumerci Ndongala. De flankspeler kwam in de zomer over van Charleroi, maar kon zich niet opwerpen tot basisspeler. Na de komst van twee concurrenten mag hij beschikken. Hij staat dicht bij Standard.

De deal zou goed als rond zijn, meldt Het Laatste Nieuws. De Rouches zouden 1,5 miljoen euro op tafel leggen voor zijn diensten, Ndongala krijgt op Sclessin een contract voor 3,5 jaar. Bij Gent kwam de Belgische Congolees maar dertien keer in actie, over alle competities. Hij vond geen enkele keer de weg naar de netten, maar gaf wel twee assists.

Bij Standard moet hij de concurrentie wat gaan aanscherpen. De Luikenaars staan er slecht voor om Play-Off 1 te halen, met achterstand van zes punten op de nummer zes. Dat is -jawel- Gent. Voor Ndongala is Sclessin overigens geen onbekend terrein. De flankspeler doorliep er een deel van zijn jeugdopleiding.

Update 16u03: Standard heeft de komst van Ndongala al afgerond. De Rouches kondigden zijn komst aan via de officiële kanalen. Ndongala krijgt in Luik het nummer tien op de rug.