'Real Madrid troeft heel Europa af: 'nieuwe Zlatan' vastgelegd voor 10 miljoen'

'Real Madrid troeft heel Europa af: 'nieuwe Zlatan' vastgelegd voor 10 miljoen'

15-01-2017 15:50

Spaanse media weten het zeker: komende week wordt de transfer van Alexander Isak naar Real Madrid wereldkundig gemaakt. De zeventienjarige Zweed, nu nog speler van AIK Solna, gaat in Madrid een meerjarig contract signeren. 

Isak wordt in Zweden 'de nieuwe Zlatan Ibrahimovic' genoemd. Sinds april 2016 scoort de tienerspits aan de lopende band in zijn vaderland. Afgelopen week maakte Isak zelfs al zijn debuut in de nationale ploeg. De aanvaller speelde mee tijdens vriendschappelijke duels met Ivoorkust en Slowakije. Zijn tweede interland bekroonde hij direct met een doelpunt. 

Veel topclubs uit Europa werden de afgelopen maanden gelinkt aan Isak. Het wordt dus Madrid voor de tiener. Sportkrant AS meldt dit weekend dat de zaakwaarnemers van Isak komende woensdag arriveren in de Spaanse hoofdstad om een transfer af te ronden. Hij kost zo'n tien miljoen euro.

Omdat Madrid momenteel nog een transferverbod heeft, zal Isak dit seizoen sowieso nog niet naar De Koninklijke verkassen. Mogelijk stalt Real hem ook in het seizoen 2017/18 bij AIK. Afgelopen seizoen scoorde Isak tien keer in 24 competitieduels namens de Zweedse topclub. 

Lees ook: Heel Europa jaagt op 'de nieuwe Zlatan': alles wat je moet weten over Alex Isak