'MSN' aan het kanon, Barcelona zet scheve situatie recht

  'MSN' aan het kanon, Barcelona zet scheve situatie recht

  woensdag 11 januari 2017 om 23:11

  FC Barcelona heeft ten koste van Athletic Bilbao de kwartfinales van de Copa del Rey bereikt. De Catalanen poetsten thuis tegen Athletic Bilbao de 2-1 nederlaag van vorige week in San Mames weg: 3-1.

  Barcelona startte in Camp Nou met Jasper Cillessen in het doel. De Nederlander, die in de competitie en Champions League André Ter Stegen voor zich dulden in de pikorde, zag hoe Barcelona moeizaam begon aan de wedstrijd. Tien minuten voor rust kwam het wel op voorsprong. Luis Suarez tekende met een fraaie volley voor zijn honderdste doelpunt in Catalaanse dienst.

  In de tweede helft deed ook Neymar eindelijk weer eens van zich spreken. De Braziliaan had al sinds 19 oktober niet meer gescoord voor de ploeg van trainer Luis Enrique, maar maakte een einde aan die reeks. Neymar benutte een zelf verkregen strafschop en leek het duel te beslissen. Saborit bracht Bilbao echter uit het niets weer helemaal terug in de wedstrijd. Met een tegendraadse kopbal klopte hij Cillessen en bracht hij de stand over twee duels weer in evenwicht.

  Twaalf minuten voor het einde van de wedstrijd stond Messi echter op. De Argentijn was in de heenwedstrijd al trefzeker vanuit een vrije trap en deed dat kunstje enkele dagen geleden terug over in de competitiewedstrijd bij Villarreal. Ook nu trof hij raak vanuit een vrije trap. Via de binnenkant van de paal zeilde zijn inzet binnen. Messi bracht Barcelona zodoende alsnog een ronde verder.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  'MSN' aan het kanon, Barcelona zet scheve situatie recht