'Anderlecht heeft eindelijk beet: Zweed wordt doublure van Teodorczyk'

'Anderlecht heeft eindelijk beet: Zweed wordt doublure van Teodorczyk'

05-01-2017 13:07
3

RSC Anderlecht rondt mogelijk donderdag nog de komst van een nieuwe aanvaller af. De Brusselaars gaan een Zweedse spits aantrekken, al is het niet de vaak geciteerde Mikael Ishak. In zijn plaats komt Isaac Kiese Thelin naar het Astridpark. 

La Dernière Heure is er zeker van: Anderlecht zal de aanvaller voor zes maanden huren van Bordeaux, dat hem in 2015 nog voor 3,5 miljoen euro overnam van Malmö FF. Gazet van Antwerpen voegt daaraan toe dat Thelin donderdag nog zijn medische testen komt afleggen op Neerpede. Als daar geen onrustwekkende zaken aan het licht komen, staat niets een overgang nog in de weg. 

Thelin is een 24-jarige aanvaller uit Zweden die momenteel aan zijn derde seizoen bezig is bij Bordeaux. Echt potten breken lukte hem daar tot op heden nog niet. In totaal mocht hij 29 keer opdraven in de Ligue 1, waarin hij amper drie keer het net wist te vinden. Dit seizoen kwam Thelin niet verder dan 233 speelminuten. Toch moet de Zweed de stand-in worden van Lukasz Teodorczyk.

International
Op clubniveau moet Thelin dus blijkbaar nog écht ontbolsteren. Toch mocht hij al tien keer opdraven voor zijn nationale elftal. Zo speelde de aanvaller vier duels in de EK-voorronde, al haalde hij het hoofdtoernooi in Frankrijk niet. Bij de Zweedse beloften maakte Thelin pas echt indruk, met vijf doelpunten in negen kwalificatieduels voor het EK U21.