Target van Anderlecht wijst Brusselaars af: Wil naar Arsenal gaan

Target van Anderlecht wijst Brusselaars af: "Wil naar Arsenal gaan"

21-12-2016 08:27
1

Henry Onyekuru wordt gevolgd door een pak buitenlandse en binnenlandse clubs. De spits van Eupen zou ook in de belangstelling van Anderlecht staan. Maar dat ligt niet in de toekomstplanning van de spits.

"Ik geloof dat ik het niveau heb om ooit in de Champions League te spelen", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Ik trek me vooral op aan wat er met Wilfred Ndidi is gebeurd. We zijn afkomstig uit dezelfde buurt in Nigeria en spreken geregeld af. Zijn transfer naar Leicester is een voorbeeld voor mij."

Een Belgische topclub lijkt niet het plan van Onyekuru te zijn. "De Premier League is mijn droomcompetitie, al zou ik wel liever naar Arsenal gaan. Ik weet dat er nu al veel ploegen voor mij een scout naar Eupen hebben gestuurd."

"CSKA Moskou, RB Leipzig, Hoffenheim, Fenerbahçe: noem maar op. Maar in de winter ga ik nergens heen en in de zomer zullen we wel zien wat er gebeurt", klinkt het overtuigd. Ook Anderlecht lijkt dus geen poging te moeten wagen. De spits zou zo'n vijf miljoen euro moeten kosten.