'Ex-STVV'er maakt indruk en kan verhuizen naar Nederlandse eersteklasser'

'Ex-STVV'er maakt indruk en kan verhuizen naar Nederlandse eersteklasser'

18-12-2016 15:15

Piotr Parzyszek heeft zich door zijn doelpunten in de kijker gespeeld bij twee interessante clubs. De naam van de ex-STVV'er wordt namelijk in verband gebracht met FC Utrecht en het Duitse VfL Bochum.

"Het is altijd leuk om te horen dat clubs voor je op de tribune zitten", vertelt de man van dertien Jupiler League-goals aan Regio8. "Het zijn interessante clubs. De 2. Bundesliga of de Eredivisie is een goede vervolgstap, maar ik moet het eerst maar zien. Ik ga er pas iets over zeggen als het echt is."

Parzyszek sluit een transfer dus niet uit. "Elke speler heeft ambitie, natuurlijk zou ik ervoor open staan. Als ik in de winterstop een stap zou maken, dan wel een met een achterliggende gedachte." Hij gaat niet blind weg. "Ik ga niet zomaar weg voor het geld. Dat heb ik drie jaar geleden meegemaakt."

Parzyszek stapte destijds over van De Graafschap naar Charlton Athletic, nadat een transfer naar Benfica afketste. "Ik ga nu niet halsoverkop naar Engeland, dat heb ik wel gezien." In het verleden kwam de spits nog uit voor STVV. Toen de Truienaren nog in de Proximus League speelden, scoorde hij elf doelpunten in 31 wedstrijden.