Leipzig verdeelt en heerst en neemt koppositie over van Bayern München

17-12-2016 17:29

RB Leipzig is terug aan kop van de Bundesliga. Subtopper Hertha BSC werd in een rechtstreeks duel met 2-0 verslagen door doelpunten van Timo Werner en Willi Orban.

De goals in Leipzig werden netjes over twee helften verdeeld. Werner sloeg vijf minuten voor rust toe en na een kwartier spelen in de tweede helft tekende Orban koppend voor de 2-0. Dat was ook de eindstand, waardoor Leipzig terug is aan kop van de Bundesliga. Hoe lang dat duurt is echter de vraag, want Bayern München kan zondag bij winst op Darmstadt weer langszij komen. Leipzig heeft 36 punten, drie meer dan Bayern.

In de tussentijd blijft de situatie van Hamburger SV zorgwekkend. De laatste weken ging het juist beter met de enige club die nog nooit degradeerde uit de Bundesliga, maar zaterdag bleek FSV Mainz een onneembare horde. Het werd 3-1 voor de thuisclub. HSV kwam nog wel op voorsprong via Bobby Shou Wood, maar een hattrick van Danny Latza was HSV te machtig.