Rode Duivels kunnen nog steeds rekenen op Lombaerts: Zet me altijd in

Rode Duivels kunnen nog steeds rekenen op Lombaerts: "Zet me altijd in"

16-12-2016 10:50

Nicolas Lombaerts heeft de hoop op de Rode Duivels nog niet opgegeven. De verdediger was er de laatste keren niet bij, maar wil nog steeds uitkomen voor de nationale ploeg.

Voor de wedstrijd tegen Nederland was Nicolas Lombaerts niet geblesseerd. Ook tegen Estland was de verdediger er niet bij ondanks de blessure van Vincent Kompany. Omdat Roberto Martinez geen rechtsvoetige speler nodig had, klonk het. Later zou Lombaerts dan weer niet fit genoeg geweest zijn.

"De bondscoach heeft me gebeld toen hij zijn selectie bekendmaakte en daarna nog een keer toen Kompany uitviel", zegt Lombaerts in Het Laatste Nieuws. "Ik had me geblesseerd in de laatste match met Zenit voor Kompany uitviel, toen kon ik er niet bij zijn. Maar de selectie was voordien gemaakt. Het was een ontgoocheling dat ik toen niet in de selectie zat, want toen was ik nog niet geblesseerd."

Martinez
"Hopelijk ben ik er de volgende keer wel bij. Ik heb geen problemen met Martínez. Ik weet niet of hij problemen heeft met mij, maar ik kan me niet inbeelden dat ik naar hem toe iets verkeerd gedaan heb. Ik zet me altijd 100 procent in."

"Ik kon het ook wel begrijpen dat ik er in het begin naast viel, want toen had ik nog helemaal niks gespeeld. Maar toen ik wel speelde, was het wel een verrassing dat ik er niet bij was", aldus de verdediger.