Swerts werd afgewezen in Jupiler Pro League: Ik mocht zelfs niet meetrainen

Swerts werd afgewezen in Jupiler Pro League: "Ik mocht zelfs niet meetrainen"

15-12-2016 10:45
2

Gill Swerts is ondertussen 34 jaar, maar aan stoppen denkt de voormalige Rode Duivel nog niet. Hij zit nu bij Seraing, een club uit de Eerste Amateurklasse. Bij de Belgische profclubs ving hij namelijk bot.

Swerts speelde afgelopen seizoen bij Notts County, een Engelse vierdeklasser. Daar mocht hij gratis weg, maar de clubs stonden absoluut niet in de rij. "Nadat in februari mijn contract bij Notts County werd ontbonden, ben ik individueel blijven trainen. Ik speelde ook oefenpartijtjes met de spelers zonder contract. Omdat ik al enkele jaren zonder manager werk, heb ik afgelopen zomer zelf veel rondgebeld. Maar het leek alsof er in België niemand op mij zat te wachten. Bij de Antwerpse ploegen in 1A en 1B mocht ik zelfs niet meetrainen", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Ook bij de amateurs liep het niet van een leien dakje. "In de hoogste amateurafdeling waren Beerschot Wilrijk en ASV Geel qua afstand interessanter dan Seraing, maar die twee clubs beschikten al over een volledige selectie. Uiteindelijk bracht Patrick Vervoort, die ik al heel lang ken, me in september in contact met Seraing. Ik trainde er een paar weken mee en dat beviel me enorm. Het is een professionele club die overdag traint en er lopen veel talentvolle jongens rond. En het belangrijkste: ik amuseer me daar."