Jonge Bruggeling geniet van speeltijd: Des te meer vertrouwen voor toekomst

Jonge Bruggeling geniet van speeltijd: "Des te meer vertrouwen voor toekomst"

03-12-2016 21:35

Michel Preud'homme gaf Dion Cools nog eens een kans op de linksachter tegen KV Oostende (2-0). De jonge verdediger deed het goed en zette een knappe prestatie neer. Cools zelf was ook dolgelukkig met zijn prestatie. 

"Deze 2-0 overwinning doet vooral deugd omdat we op deze manier de wanprestatie van vorige dinsdag konden uitwissen", reageert hij op de clubsite. "Ook voor het klassement is deze overwinning een goede zaak, want zo snoepen we een rechtstreekse concurrent drie punten af en blijven wij bovenaan de klassering. Het was een zeer gesloten wedstrijd waardoor het lang wachten was op een doelpunt. Gelukkig voor ons was het opnieuw ‘Joske’ (Izquierdo, nvdr) die de opening vond in hun stugge verdediging."

Cools focust zich nu met Club Brugge volledig op de competitie en een nieuwe titel. "Na de domme bekeruitschakeling hebben we dus nog enkel de competitie waardoor de overwinning in deze topper nog aan belang won", klinkt het.

De verdediger is van nature een rechtsachter, maar speelt de laatste tijd vooral op de linksachter. Dat vindt hij geen erg. "Voor mezelf maakt het niet uit of ik op rechts of links moet spelen. Het is een klein beetje anders, maar hoe meer ik speel des te meer vertrouwen ik kan opdoen voor de toekomst", besluit hij.