Klopp over zeventienjarige doelpuntenmaker: Ik had in die situatie ook gescoord

Klopp over zeventienjarige doelpuntenmaker: "Ik had in die situatie ook gescoord"

30-11-2016 13:07

Liverpool-manager Jürgen Klopp neemt Ben Woodburn in bescherming nadat hij dinsdagavond de jongste doelpuntenmaker ooit werd voor de club. Invaller Woodburn scoorde dinsdag de 2-0 in de bekerwedstrijd tegen Leeds United en was op dat moment 17 jaar en 45 dagen oud.

Daarmee onttroont hij Michael Owen als de titel jongste doelpuntenmaker van Liverpool ooit. De Engelse media wilden massaal duiken op de jonge spits, maar Klopp stak daar een stokje voor. "Ik ben heel erg blij. Het enige probleem is dat dat ik bang ben voor iedereen in de media. Daarom ben ik er zo stil over. We weten hoe we deze situatie moeten benaderen."

Woodburn maakte afgelopen weekend ook al zijn debuut in de Premier League. "Hij moet nog veel dingen leren en een van die dingen is zeker alle randzaken zo lang als mogelijk van zich afhouden. Maar dat is een moeilijk iets om te doen. Ik heb na de wedstrijd gezegd dat hij het goed heeft gedaan. Het was ook niet zo moeilijk. Ik zou in die situatie ook gescoord hebben. Maar we weten waar Ben toe in staat is en wat hij nu al kan", aldus Klopp.

Simon Mignolet kreeg na een maand nog eens speeltijd bij Liverpool en hield zijn doel schoon. Onze landgenoot zei na afloop in een moeilijke fase te zitten door zijn reserverol.