Rode Duivel kent moeilijke periode: ''Probeer gefocust te blijven''

Rode Duivel kent moeilijke periode: ''Probeer gefocust te blijven''

30-11-2016 11:00

Simon Mignolet kreeg dinsdagavond eindelijk nog eens speeltijd bij Liverpool. Onze landgenoot stond na een maand weer onder de lat bij de Engelse topclub. Mignolet hield zijn doel schoon tegen tweedeklasser Leeds United en mede daardoor bereikte Liverpool de halve finales van de League Cup: 2-0.

Het is een moeilijke periode voor Mignolet. De Rode Duivel is slechts tweede keus onder Jürgen Klopp en keept alleen in de League Cup. "Het is voor mij ook niet altijd makkelijk want ik weet dat ik weinig zal spelen. Maar dan train je voor jezelf. Je moet zorgen dat je fit blijft. Het kan allemaal heel snel veranderen. Ik probeer gefocust en professioneel te blijven. Als ik dan eens een kans krijg, is dat fijn'', deed Mignolet zijn verhaal op de clubsite van The Reds.

Mignolet wil er klaar voor zijn als Klopp hem nodig heeft. "Januari wordt een drukke maand, maar daar houden we van. Iedereen werkt hard op training. Dat is een cliché, maar het is wel zo. Alle spelers zijn klaar om in te vallen wanneer nodig. Dat is belangrijk.''