Vandereycken kan zichzelf niet bedwingen en spreekt toch over de arbitrage

Vandereycken kan zichzelf niet bedwingen en spreekt toch over de arbitrage

6 mei - 09:15
13

RSC Anderlecht en Union SG speelden met 0-0 gelijk. Scheidsrechter Bram Van Driessche stond aan het roer van het duel. René Vandereycken zag de wedstrijd en lette ook op de arbitrage tijdens het duel.

Volgens de analist had de scheidsrechter invloed op de match. 'Dat de wedstrijd zo intens was, had ook te maken met de scheidsrechter', schreef Vandereycken in Het Nieuwsblad.

En Vandereycken had zich nog zo proberen in te houden over de arbitrage. 'Ik had tijdens de match nochtans tegen mijn vrouw gezegd dat ik geen punt wilde maken over de arbitrage, maar in mijn ogen heeft de ref in het spel – gelukkig niet op beslissende momenten – te veel fouten gemaakt, waardoor spelers soms niet meer wisten wat mocht en wat niet', pende de analist.

Ook beschreef de analist het gedrag van Anderlecht-trainer Riemer. 'Hij heeft ook de twee trainers een gele kaart gegeven en die voor Brian Riemer was zeker terecht. Riemer hangt graag de sportieveling uit, maar door die bal op het veld te trappen heeft hij toch een klein kantje van zichzelf laten zien. Al deed ik zelf ook alles om te winnen en had ik misschien wel hetzelfde gedaan', aldus Vandereycken.

Union SG mag zich gaan opmaken voor de bekerfinale van aanstaande donderdag tegen Royal Antwerp FC. Anderlecht speelt aankomende zaterdag in de Play-Offs tegen KRC Genk.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.