“Anderlecht had Union pijn kunnen doen als het profiteerde van Burgess”

“Anderlecht had Union pijn kunnen doen als het profiteerde van Burgess”

6 mei - 11:45 Laatste update: 14:42
20

RSC Anderlecht en Union SG speelden afgelopen speeldag in de Champions Play-Offs 0-0 gelijk. Rene Vandereycken analyseerde de wedstrijd tegenover Het Belang van Limburg.

Beide ploegen stond verdedigend sterk. “Er is niet gescoord, het hoeft dus niet te verrassen dat ik meer gecharmeerd was door de verdedigers dan door de aanvallers. Van Puertas had ik bijvoorbeeld meer verwacht bij Union. Hij wilde het te veel forceren en was daardoor niet zuiver genoeg.”

Toch vond Vandereycken dat er meer inzat voor Anderlecht. “De verdedigende lijn van Union bleef vaak vrij laag staan, waardoor er vaak veel ruimte was op het middenveld. Daar heeft Anderlecht dan weer te weinig mee gedaan. Ik had bijvoorbeeld meer verwacht van Stroeykens en zeker van Dreyer. Van Burgess is geweten dat hij niet de meest wendbare verdediger is en daar had Anderlecht meer van moeten kunnen profiteren.”

Volgens de oud-bondscoach had Dolberg meer betrokken moeten worden. ”Dat had gekund als Stroeykens en Dreyer hun rechtstreekse tegenstanders, Mac Allister en Machida, vaker hadden weggelokt naar de flank. Dan had Dolberg in het centrum veel meer ruimte gekregen tegenover Burgess. In de eerste helft is er eens een sprintduel geweest tussen Dolberg en Burgess en daarin werd goed duidelijk hoe veel pijn Anderlecht Union daarmee had kunnen doen.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.