BREAKING! 'FIFA schorst speler van Standard voor 4 maanden'

BREAKING! 'FIFA schorst speler van Standard voor 4 maanden'

24-11-2016 18:23

Standard kan de komende vier maanden geen beroep doen op Darwin Andrade. De Colombiaanse verdediger werd geschorst door de FIFA. Hij wordt geschorst vanwege een transfer in het verleden. Dat meldt Sudinfo.

Het Arbitragehof van Sport liet op klokslag 17u30 aan Standard weten dat Andrade niet in actie mocht komen voor de Rouches. FIFA schorst de Colombiaan voor het overtreden van de regels. In 2014 vertrok hij zonder toestemming bij het Colombiaanse La Equidad. De club kreeg ook nooit de vergoeding van 100.000 euro die gepland was van Ujpest, de nieuwe club van Andrade. De club diende en klacht in en kreeg gelijk. Daardoor werd Andrade voor vier maanden geschorst.

De speler zelf heeft besloten om in beroep te gaan tegen de beslissing. Komende donderdag kent de verdediger de uitspraak. Als hij geen gelijk krijgt, staat hij de komende vier maanden aan de kant. Standard was zich al bewust van een mogelijke schorsing. Het anticipeerde daarop door Elderson in de zomertransferperiode aan te trekken. Tegen Celta de Vigo neemt Corentin Fiore de plek van Andrade in.