Bayern München loopt in Rusland op tweede nederlaag in vijf dagen

23-11-2016 20:32

Anderlecht-killer FK Rostov blijft verrassen. Het klopte woensdagavond thuis Bayern München. De Duitse kampioen ging in Rusland met 3-2 onderuit.

Aanvankelijk leek er weinig aan de hand voor Bayern. Douglas Costa opende na een actie van Renato Sanches met een knappe krul de score in de 35e minuut. Op slag van rust stond de Braziliaan evenwel ook aan de basis van de Russische gelijkmaker. Na een matige pass kreeg Sardar Azmoun de bal in bezit. Hij stuurde Jérome Boateng met een fraaie kapbeweging het bos in en trof doel: 1-1.

Kort nadat Philipp Lahm aan het begin van de tweede helft naast had gekopt, haalde Boateng Christian Noboa neer in het strafschopgebied. Dmitri Poloz pakte het cadeautje uit en benutte de penalty: 2-1. Juan Bernat maakte er van dichtbij al snel 2-2 van, maar Bayern ging alsnog de mist in. Noboa schoot in de 66e minuut een vrije trap binnen en bepaalde de eindstand daarmee op 3-2.

In de zesde en laatste speelronde gaat Rostov op bezoek bij PSV, dat woensdagavond nog de lastige uitwedstrijd tegen Atlético Madrid speelt. Atlético heeft aan een gelijkspel genoeg om de groepswinst veilig te stellen.