Bondscoach Nigeria hard voor Gent: Ze zijn niet goed genoeg voor hem

Bondscoach Nigeria hard voor Gent: "Ze zijn niet goed genoeg voor hem"

14-11-2016 22:42
1

AA Gent mag binnenkort een eerste versterking verwachten. Het seizoen van de Nigeriaanse verdediger William Troost-Ekong in Noorwegen zit er op en na de interlandbreak komt hij naar AA Gent. Daar is de Nigeriaanse bondscoach wel niet heel tevreden mee.

Troost-Ekong kwam in 2015 van het Nederlandse Dordrecht naar AA Gent. Die leenden hem direct uit aan het Noorse Haugesund, waar hij uitgroeide tot een van de beste spelers van de Noorse competitie. Ook bij Nigeria is Troost-Ekong ondertussen een basisspeler.

Bondscoach Gernot Rohr vindt dan ook de verdediger hoger moet mikken dan de Belgische competitie. "Ekong heeft in Noorwegen gespeeld, wat niet slecht is, maar hij moet op een hoger niveau gaan voetballen. Hij wil naar België gaan, maar dat is niet goed genoeg voor hem. We zullen hem proberen te helpen zodat hij naar een club kan gaan waar hij op een hoger niveau kan spelen", zegt hij aan African Football.

Ook Moses Simon (AA Gent) en Wilfred Ndidi (KRC Genk) maken deel uit van de Nigeriaanse selectie, maar zij starten meestal op de bank.