Vizier op Europa: Kopenhagen wint topper dankzij twee doelpunten van Santander

30-10-2016 22:30

Club Brugge mag zich dit seizoen tonen in de Champions League. De landskampioen speelt in Groep G van het kampioenenbal tegen Leicester City, FC Porto en FC Kopenhagen. Elk weekend richt VoetbalPrimeur.be zijn vizier op Engeland, Portugal en Denemarken. Hier kun je terecht voor het programma en de uitslagen van de Europese tegenstanders van Blauw-Zwart.

Tottenham Hotspur - Leicester City: 1-1
Vorm: V-W-V-W-G-V-G-V-W-G
Stand: 11e op 20 ploegen met 12 op 30 punten
Leicester City doet het met 9 op 9 fantastisch in de Champions League, maar in de competitie draaide de titelverdediger moeizaam. Zaterdag boekten The Foxes wel een knap resultaat door een punt te pakken bij Tottenham Hotspur, waar Jan Vertonghen en Mousa Dembélé de hele wedstrijd speelden. De Spurs kwamen via de Nederlander Vincent Janssen op voorsprong. De spits scoorde vanaf de penaltystip en maakte zo zijn eerste treffer in de Premier League. Ahmed Musa maakte direct na rust de stand weer in evenwicht: 1-1. Leicester City ontsnapte nog in de slotfase, nadat een kopbal van Vertonghen de lat trof.

Vitoria de Setubal - FC Porto: 0-0
Vorm: W-W-V-W-G-W-W-W-G
Stand: 2e op 18 ploegen met 20 op 27 punten
Porto kwam net als Club Brugge niet verder dan een scoreloos gelijkspel bij middenmoter Setubal. Porto verloor zo twee kostbare punten in de titelstrijd met Benfica, dat dankzij een 3-0 zege nu al vijf punten meer heeft dan Porto.

FC Midtjylland - FC Kopenhagen: 1-3
Vorm:
W-W-W-G-W-G-G-W-W-G-W-G-W-W-W
Stand: 1e op 14 ploegen met 35 op 45 punten
Kopenhagen heeft de topper op het veld van FC Midtjylland met 1-3 gewonnen. Spits Federico Santander bezorgde zijn team voor de rust al een dubbele voorsprong. Zijn spitsbroeder Andreas Cornelius maakte kort voor affluiten de 0-3. FC Midtjylland kon pas in de toegevoegde tijd de eerreder scoren via Martin Pusic.