Barton verdacht van illegale gokpraktijken op wedstrijd van aartsrivaal

Barton verdacht van illegale gokpraktijken op wedstrijd van aartsrivaal

20-09-2016 10:49

Het wordt lastiger en lastiger voor Joey Barton in Schotland. De geschorste middenvelder van Rangers FC staat sinds dinsdag onder verdenking van illegale gokpraktijken.

Dat meldt de BBC. Het is in Schotland streng verboden voor spelers, trainers, bestuursleden en scheidsrechters om te wedden op welke voetbalwedstrijd dan ook. Barton zou zich er echter wel schuldig aan hebben gemaakt. Saillant detail: hij zette naar verluidt in op een wedstrijd van aartsrivaal Celtic. De Schotse voetbalbond is een onderzoek gestart naar de 34-jarige Engelsman.

Het is het zoveelste incident in de carrière van bad boy Barton, die al is geschorst door Rangers. Dat heeft te maken met een ruzie tussen hem en teamgenoot Andy Halliday, die in zijn ogen niet goed genoeg zijn best deed op de training. Rangers bande hem na het opstootje voor drie weken uit de ploeg.

Barton, die sinds de zomer voor Rangers speelt, kwam eerder negatief in het nieuws. Zo zat hij 2008 als speler van Newcastle United een gevangenisstraf van 77 dagen uit voor de mishandeling van een tiener in Liverpool. Ook vocht hij met verschillende (mede)spelers, waaronder Ousmane Dabo, Sergio Agüero en Morten Gamst Pedersen.