KV Oostende dolgelukkig met aanwinst: ''Hij heeft totaal geen vedetteallures''

KV Oostende dolgelukkig met aanwinst: ''Hij heeft totaal geen vedetteallures''

14-09-2016 11:17

Silvio Proto besloot om na elf jaar afscheid te nemen van Anderlecht. De doelman was toe aan een nieuwe uitdaging en tekende een contract bij KV Oostende. De kustploeg is zeer blij met de ervaren Proto.

Keeperstrainer Patrick Deman is enthousiast over de 33-jarige Proto. "Zelfs als de druk groot is, merk je geen verschil in zijn prestaties. Heel aanwezig in de verdediging, die hij ook op de moeilijke momenten blijft sturen'', zegt hij in Sport/Voetbalmagazine. Volgens Deman moeten jongeren een voorbeeld aan hem nemen. ''Onze jonge spelers moeten zich spiegelen aan Silvio. De manier waarop hij elke dag traint en voor zijn sport leeft, moet voor de anderen een signaal zijn."

Fysiektrainer Gino Caen is eveneens lovend. "Hij heeft totaal geen vedetteallures. Of toch: het is een vedette van de eenvoud. Hij is altijd als eerste op de training en vertrekt pas als iedereen weg is. Elke speler moet hier na de training zelf zijn vuile was naar het washok brengen – bij Anderlecht was dat wellicht niet het geval –, daar heeft Silvio zich geen vragen bij gesteld. Dat zegt veel over de mens en de speler en dat zien ook de andere jongens, die veel minder hebben gewonnen in hun carrière dan hij."