Broers Benteke breken enkele records op memorabele middag

Broers Benteke breken enkele records op memorabele middag

11-09-2016 10:41

Middlesbrough-Crystal Palace: bij de gemiddelde voetbalfan valt zo'n affiche tussen de plooien door, maar voor de familie Benteke zal het duel voor eeuwig in het geheugen gegrift staan. En daar zijn verschillende redenen voor, zo blijkt.

Allereerst was er natuurlijk de opmerkelijke wissel een vijftal minuten voor affluiten. Coach Alan Pardew haalde Christian Benteke naar de kant en bracht broer Jonathan in zijn plaats. In het verleden speelden al verschillende broederparen tegen mekaar in de Premier League, maar een onderlinge wissel is toch een zeer zeldzaam feit.

Voor Belgische broers is het hoe dan ook een primeur in Engeland. Eden en Thorgan Hazard zaten op een gegeven moment wel samen bij Chelsea FC, maar de jongste van de getalenteerde familie mocht nooit zijn debuut maken in het A-elftal van The Blues.

Opmerkelijk doelpunt van Christian
De oudste van de Benteke's zette persoonlijk echter ook een memorabele prestatie neer. In zijn tweede duel voor Palace maakte hij zijn eerste doelpunt: met een krachtige kopbal plaatste hij zijn team op voorsprong. Christian is zo de eerste Belg die voor drie verschillende Premier League-clubs weet te scoren. Eerder trof hij raak voor Aston Villa en Liverpool FC.

Daar bleef het echter niet bij voor de Rode Duivel. Voor de zeventiende keer in zijn Premier League-carrière wist Benteke namelijk een doelpunt te maken met het hoofd. Daarmee zit hij dicht tegen het competitierecord aan. Enkel Olivier Giroud kan betere cijfers voorleggen: de Arsenal-aanvaller wist al negentien keer de netten bol te zetten met een kopslag.