Butler beschuldigt entourage Trossard van racisme: Haal die aap eraf!

Butler beschuldigt entourage Trossard van racisme: "Haal die aap eraf!"

03-09-2016 15:52

Craig Butler is één van de figuren van de afgelopen transferzomer. De Jamaicaanse manager dreef Genk de kast op in de transfersoap van zijn zoon Leon Bailey. Uiteindelijk gebeurde er niets, maar toch doet hij nog steeds van zich spreken.

Butler dook op op het forum van Reggae Boyz, het forum van de Jamaicaanse nationale ploeg. In zijn gekende stijl sprak hij over Bailey, die slachtoffer zou zijn geworden zijn van racisme. De daders: de entourage van een andere speler. Uit zijn beschrijving wordt duidelijk dat hij de mensen rond Leandro Trossard beschuldigt.

"Er was een speler van Genk die net terugkwam van een uitleenbeurt. Helaas speelde hij op dezelfde positie als Leon. Zijn entourage zat achter ons in het stadion. Ik heb mijn jongens altijd geleerd hoe om te gaan met racisme, maar het is vaak makkelijker gezegd dan gedaan...", begint hij zijn verhaal

"Hoewel hij niet honderd procent was speelde hij twee wedstrijden tegen Cork, hij scoorde zelfs en gaf een assist. In de volgende match zat die andere speler op de bank. Zijn entourage begon naar de coach te roepen: 'Haal die roodharige aap eraf'. Als de fans dat doen is dat niet zo erg, maar omdat het de entourage van de speler was vroeg ik om er iets aan te doen. Ze hebben niet gereageerd, ze weigeren om hun zogezegde lievelingsspeler te beschermen."